Zsozírisz Jósda LÉLEKTANA, MOTIVÁCIÓI   → Az Ikreket az a vágy hajtja, hogy mindenről legyen ismerete. Mindenkitől hall valamit, mindenhol beszél egy kicsit, ügyesen forgatja a szavakat, jól informált és szellemes. Nagyszerűen analizál, kiválóan érvel és rendkívül éles eszű. Az Ikrek született tolmács. A szavakkal való foglalkozás mélyen kielégíti. Kevésbé boldog, ha érzésekről van szó, mert ezek csak csökkentik gondolatainak tisztaságát. Ha már érzésekkel kell találkoznia, akkor legalább szóban történjen mindez. Az Ikrek értelme mindig foglalkozik valamivel. Figyelmét mindig leköti valami, felületesen bár, de legalább egy pillanatra oda koncentrál.


Nagyon szívesen kipróbálna mindent - lehetőleg kötöttség nélkül. Nem kedveli a szabályokat és az előre kijelölt utakat. Erősségei a rugalmasság és az ügyes taktikázás, amellyel a nehézségeken is túlteszi magát. Ritka, hogy az Ikrek közvetlenül harcba keveredik. A szerelemben is meg akarja tartani a szabadságát. A flörtök nagyon megfelelnek ízlésének. Ha azonban végleges döntésről van szó, elképesztően bizonytalanná válik. Végül mindenkinek ígér valamit, vagy senkinek semmit. Aki igazán boldoggá akar tenni egy Ikreket, az beszéljen vele mindenről és mindenkiről.

az ikrek tanulási feladata
Az őszinte kommunikáció.
Az érzés és gondolkodás összehangolása.
Egy dologban elmélyülni, alapos ismeretekre szert tenni.
Pontosság, precízség, az érdeklődés korlátozása.
A szívre hallgatni.
Megtanulni összpontosítani.

az ikrek analógiái
Az Ikrek szimbóluma:
Jelmondata: A tudás hatalom.
Évszaka: Késő tavasz, nyár eleje
Minősége: Férfias-aktív, yang
Stabilitása: Labilis
Eleme:Levegő
Polaritása: Semleges
Uralkodó bolygója: Merkúr
Kulcsszavai: Intellektus, sokféleség
Kulcsmondata: Gondolkodom, tehát vagyok.
Foglalkozásai: Minden olyan foglalkozás, amely nincs munkahelyhez kötve, amely meglepetést okoz, mobilitást, éles intellektust és jó beszédkészséget követel meg: Kereskedő, üzletkötő, sofőr, író, újságíró, szónok, képviselő, riporter, postás, tanár, ügyvéd, kritikus, showman, kabarészínész.


Színei: Légies színek, világosszürke, égkék
Illatai: Könnyű, inkább semleges illat
Ízei: Nem intenzív, inkább íztelen
Formái, alakjai: Finoman tagolt, filigrán, szétágazó, mozgékony, laza, hajlékony, finom kontúrok
Növényei: Gyorsan növekvő szétágazó növények, amelyeken több zöld van, mint virág: bokrok, fű, páfrányok
Fái, bokrai: Nyárfa, nyírfa, juharfa, hársfa, bodza
Gyümölcsei, zöldségei: Sárgarépa, ribizli
Virágai:Margaréta, jázmin, azálea
Fűszerei: Petrezselyem, kapor, majoránna, citromfű
Gyógynövényei: Bodza, martilapu, ezerjófű, hárs, libapimpó, lándzsás utifű
Állatai: Általában a levegőben élő állatok, különösen az énekesmadarak: rigó, fülemüle, szarka, papagáj; minden ravasz, alkalmazkodó állat: majom, róka, kutya, kakas, hiéna
Anyagai: Papír, pergamen
Ásványai, kövei: Higany, ón, aranytopáz, fehér achát
Tájai: Róna, szeles dűnék, utakkal jól ellátott területek, városok, utcák, minden kommunikációs hely


Hobbijai, sportágai: Fotózás, újság-olvasás, tv-nézés, gyaloglás, kerékpározás, tenisz, kézilabda, torna
Közlekedési eszközei: Kerékpár, busz, tandem
Lakóstílusa: Ésszerű, praktikus berendezés, egyszerű, északi stílus, kevés dekoráció, könnyen tisztán tartható, könnyen szétszedhető berendezési tárgyak, amelyek megkönnyítik a gyakori költözést.
Társadalmi formái:Kereskedelmi társaságok, karavánutak
Geográfiai vonatkozása: Belgium, Flandria, Szardinia, Örményország, Egyesült Államok
Testrészei: Légcső, hörgők, tüdők, beszéd- és hallószervek, idegek, ujjak
Test tulajdonság/alkat: Finom arcvonások, gyors mozdulatok, magas homlok, sovány, hosszú végtagok. A szemöldök egyenes vonalú és határozott, az arc háromszögletű, a szemek nagyon élénkek, a tekintete fürkésző. Rendkívül mozgékony, mozgása fesztelen. Intelligens, élénk, kifejező, csaknem mindig mosoly ül az arcán. Jellemző a jegy szülötteire a mimikai készség. Az Ikreknek nincs pontosan meghatározható öltözködési stílusa, hangulata szerint válogatja a ruháit.
Betegségei:Pszichoszomatikus zavarok, gyomor- és bélpanaszok. A légutak és a test továbbító rendszerének megbetegedései: idegek, nyirok, véredények. Hajlamos a reumára, az izületi gyulladásra, különösen a kezeken. Az Ikrek hajlamos eltúlozni a betegségeit.
Problémakezelési mód: Könnyedén átlép a problémán, nem rágódik rajta, inkább kibeszéli, intellektualizálja: „majd csak megoldódik magától”. Tűréshatárán túl a gondoktól lebénul, depressziós lesz.
Önvédelmi stratégia: Vitatkozik és vég nélkül érvel („igen,... de”), vagy a fizikai menekülést választja (elfut, elmegy, elutazik).
Negatív tulajdonságai: Állhatatlan, elsieti a dolgokat, felszínes, felületes, fecsegő, meggyőzhetetlen. Zsozírisz Jósda Kettős életet él, kétszínű, hullámzó kedélyű, megbízhatatlan, pletykás.
Pozitív tulajdonságai: Szellemileg nyitott, éles eszű, beszédes. Gyors helyzetfelismerő. Élénk, ügyes, mozgékony, játékos, kíváncsi, könnyed, kiváló társalgó. Intelligens, sokoldalú, rugalmas, jó felfogóképességű.
Szerencsenapja: Csütörtök
Szerencseszáma: 12, 7, 5
Stílusa: Kettős
Ideális társa: Nyilas, Mérleg, Vízöntő
Erőssége: Írás, beszéd, logika, kommunikáció
Gyengéje: Fecsegés, pletykálkodás, szétszórtság, felületesség, pontatlanság
Híres Ikrek: Thomas Mann, Gauguin, Dürer, Strauss, Schumann, Marilyn Monroe, J.F. Kennedy, Paul McCartney, Kocsis Zoltán, Marton Éva, Darvas Iván, Csákányi Eszter, Johnny Depp, Kylie Minogue, Angelina Jolie

► Vissza az 1. részhez

► Többi Csillagjegy

► Napi-heti-havi Horoszkópok